Zahtev za dobijanje informacije o prebacivanju sredstava ekološkoj zadruzi "Odžačanka" na osnovu memoranduma o razumevanju

Na 18. sednici SO Odžaci Obrenija Stojnić je izjavila u vezi prebacivanja sredstava Ekološkoj zadruzi «Odžačanka» na osnovu potpisanog Memoranduma o razumevanju od strane Veroljuba Markovića, ondašnjeg  predsednika Privremenog organa, kojim je Zadruzi obećano od strane Opštine Odžaci 1.500.000 (milion i petsto hiljada) dinara:

«Tu postoji Memorandum potpisan od Evropske unije i  Komesarijata i Opštine da se obezbede određena sredstva za rad te Ekološke zadruge i tu je istekao rok sa 31. 12. 2009. godine. Za 2010. je ostalo još nešto sredstava, što smo morali izmiriti ...» .

Po našim saznanjima za 2010. godinu nije ostalo «NEŠTO SREDSTAVA», nego značajan deo, odnosno da Opština Odžaci  nije u potpunosti  ispunila svoje obaveze ni do današnjeg dana, te zbog toga, a na osnovu člana 15. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja,  od načelnika Opštinske uprave opštine Odžaci zahtevamo da nam  dostavi taksativno tačne iznose  koje je na osnovu potpisanog Memoranduma Opština Odžaci prebacivala  Ekološkoj zadruzi po SVIM OSNOVAMA, od dana potpisivanja Memoranduma do dana održavanja 18. sednice SO Odžaci, sa tim da se u tu sumu ne uračunavaju sredstva koja su prebačena Zadruzi po Odluci o budžetu za 2011. godinu.

Zahtevamo da se odgovor dostavi u zakonskom roku.

Isti odgovor tražimo i od direktora Ekološke zadruge  «Odžačanka» Ninka Adamovića  da bi upoređivanjem videli da li se podaci iz ova dva izvora slažu.

Preporučujemo: