Skidanje i vraćanje kodeksa

U svojstvu bivšeg predsednika i u svoje lično ime za  ponedeljak, 2.septembar 2013. godine , u 12 časova, u staroj zgradi Skupštine opštine  Odžaci zakazujem skidanje  Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave i vraćanje Stalnoj konferenciji  gradova i opština.

Skidanje i vraćanje Kodeksa je simbolični čin protesta  protiv neefikasne  izvršne i zakonodavne vlasti opštine Odžaci i borba za ostvarivanje prava ekoloških nevladinih organizacija koja proističu iz Arhuske konvencije. Protest se, pre svega, odnosi na neusvajanje dva modela pravnih akata za praktičnu primenu Arhuske konvencije. Zahtev  za usvajanje podnet je pre dve i po godine i do današnjeg dana nismo dobili odgovor.

 

Akciju skidanja  i vraćanja Kodeksa najavio sam predsednici opštine Odžaci Izabeli Šerić 15.5.2013. godine na sastanku koji sam imao zajedno sa potpredsednikom Ekološkog pokreta Odžaka Tihomirom Katićem, kada je predsednici predata fascikla sa nekim nerešenim zahtevima i prateća dokumentacija.

Pre skidanja i vraćanja Kodeksa prisutnima će biti podeljena pisana izjava  u kojoj će biti detaljnije opisani razlozi protestnog skidanja Kodeksa.

Pozivam  predstavnike  Stalne konferencije gradova i opština, sredstava informisanja, ekološke i druge nevladine organizacije, naročito nevladine organizacije iz opštine Odžaci, Arhus centre Kragujevac, Subotica, Novi SAd i JIS ,    Vladu Republike Srbije -  Kancelariju  za saradnju sa civilnim društvom ,   Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine,  Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine

 OEBS-a , predsednicu opštine Odžaci Izabelu Šerić, predsednika Skupštine opštine Odžaci Miloša Pejčića, načelnicu Opštinske uprave opštine Odžaci Elenu Turanski, odbornike Skupštine oštine Odžaci i ostale da prisustvuju skidanju i vraćanju Kodeksa. 

Skidanje i vraćanje Kodeksa bilo je planirano za 2.avgust 2013. godine, ali je zbog godišnjih odmora i kratkog perioda od momenta davanja ovog obaveštenja do izvršenja  ipak pomereno za mesec dana.

Preporučujemo: