Saopštenje za javnost o verbalnom napadu Veroljuba Markovića na predsednika Ekološkog pokreta Odžaka

Ekološki pokret OdžakaPosle učestvovanja predsednika Ekološkog pokreta Odžaka u radu Skupštine opštine Odžaci u vezi Predloga Programa zaštite životne sredine opštine Odžaci za 2011. godinu i napuštanja skupštinske sale, u holu Sportsko-poslovnog centra «Odžaci» sustigao ga predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Odžacima

 i član Opštinskog veća opštine Odžaci Veroljub Marković i verbalno mu pretio.U verbalnim pretnjama Veroljub Marković je insistirao da mu predsednik Ekološkog pokreta Odžaka više ne pominje ime, da mu ne dira porodicu i  ne dira u poštenje njegove porodice, inače će on primeniti  neke svoje metode da to spreči. Verovatno bi došlo i di fizičkog napada da ga u tome nisu sprečila dvojica članova DS-a  koji su u međuvremenu sustigli Veroljuba Markovića.

Za Veroljuba Markovića nigde ne piše da je zabranjeno da se njegovo ime spominje. Možda mu je Demokratska stranka, kao vladajuća stranka u Odžacima, izdala sertifikat o tome, ali, koliko nam je poznato, to nigde nije obnarodovano, tako da će njegovo ime i dalje biti  pominjano ako postoji potreba za to. Možda je Veroljub Marković stekao svojstvo Nedodirljivog ili Gospodina Nedodirljivog?

Što se tiče pominjanja njegove porodice, koliko znamo, njegova porodica nikad nije pominjana u aktima Ekološkog pokreta Odžaka ili u javnim nastupima članova Ekološkog pokreta Odžaka. Ekološki pokret Odžaka nikada ne zadire ni u čiji privatni život. Predsednik Ekološkog pokreta Odžaka ne zna ni ko mu je supruga, ni kako se zove, ni kako izleda, a takođe ni koliko dece ima. Jedino što zna je ono što se o njegovoj supruzi ovih dana priča u Odžacima da se sa srednjom školom  nekog poljoprivrednog smera zaposlila ili u Republičkom zavodu za zdravstevenio osiguranje ili u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (u zgradi bivšeg «SOCIJALNOG»). Da li je to tačno ili nije - nije proveravano, ali se priča.

Poštenje ili nepoštenje njegove porodice takođe nikad nije spominjano i ne znamo zašto Veroljub Marković ima stalu potrebu da ističe da je njegova porodica poštena.

Ako Veroljub Marković ima nešto da raspravi sa predsednikom Ekološkog pokreta Odžaka, može to da učini ili pismenim putem ili da javno , na radiju ili televiziji, rasprave sve sporne momente, ako postoje – što je do sada Veroljub Marković više puta odbijao. Metodom  otvorenih verbalnih ili fizičkih  pretnji ne može se ništa rešiti. I sada predsednik Ekološkog pokreta Odžaka upućuje poziv Veroljubu Markoviću za gostovanje na nekom mediju, pa da se javno porazgovara o spornim pitanjima.

Ekološki pokret Odžaka  je nezavisno udruženje građana i Veroljub Marković mu ne može naređivati šta može ili ne može da radi. To može da radi samo u svojoj nevladinoj organizaciji  Nezavisna umetnička asocijacij «Svetionik»,  za koju je svojevremeno nabavio 100.000 (sto hiljada) dinara iz Fonda za razvoj neprofitnog sektora AP Vojvodine , u okviru konkursa «Interkulturalni dijalog»  projektom «Koreni koji život znače » - gde je glavni cilj bio «bogaćenje duha, čovečnosti i uzajamnog poštovanja». Iz njegovog postupka se  ne vidi da poštuje te ciljeve.

Preporučujemo: