Saopštenje za javnost o održanoj konferenciji za novinare

Ekološki pokret Odžaka održao je u  petak, 26.8.2011. godine u 11 časova u sali za sastanke Doma zdravlja Odžaci, Mostonga 25 konferenciju za štampu  na kojoj je bilo reči o dve teme:

1. Primarna selekcija sekundarnih sirovina u opštini Odžaci i u vezi  toga rad i opstajanje  Ekološke zadruge «Odžačanka» ;
2. Uskraćivanje prava Ekološkom pokretu Odžaka koja mu pripadaju po zakonima i  konvencijama.

Stavove Ekološkog pokreta Odžaka  izneli su predsednik Ekološkog pokreta Odžaka Dušan Mirković i predsednik Izvršnog odbora Ekološkog pokreta Odžaka Ivica Ćirić.

Konferenciji  su prisustvovali predstavnici TV K 25, Radio Odžaka i «Naših novina», kao i dopisnici iz Odžaka dnevnih listova «Blic», Večernjih novosti», «Dnevnika» i «Pravde».

Od pozvanih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti konferenciji je prisustvovao samo predsednik  Skupštine opštine Odžaci Miloš Pejčić. Žalosno je da direktor Ekološke zadruge «Odžačanka» Ninko Adamović, predstavnik Odelenja za urbanizam, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne poslove i zaštitu životne sredine Opštinske uprave Odžaci i Milan Orlić, član Opštinskog veća opštine Odžaci, zadužen za rešavanja pitanja izbeglih lica i ekologiju, iako uredno pozvani, nisu našli za shodno da dođu na konferenciju.

Ekološka zadruga «Odžačanka» formirana je za ekonomsko osnaživanje izbeglih lica, te je tim veće čuđenje što konferenciji nisu prisustvovali Ninko Adamović, i sam izbeglo lice, i Milan Orlić koji bi trebalo da rešava pitanja izbeglica.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i Marko Zlatković i Željko Milošević, predsednici Upravnog odbora i Skupštine  Ekološke zadruge Odžačanka».

Ekološki pokret Odžaka izražava žaljenje što konferenciji nisu prisustvovali  pozvani predstavnici SEKOPAK-a, Greentech-a, Recan  Fonda, predstavnik Pokrajinskog fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i interno raseljenim licima, kao i predstavnici opštinskih odbora političkih partija i stranaka. 

Preporučujemo: