Saopštenje o prisustvu Ekološkog pokreta Odžaka na dodeli priznanja „Zeleni i crni list“

Sekretar Ekološkog pokreta Odžaka  Dušan Mirković je, u ime Ekološkog pokreta Odžaka, u ponedeljak, 11.5.2015. godine u Sremskim Karlovcima, u svečanoj sali Karlovačke gimnazije,  prisustvovao dodeli priznanja „Zeleni list“ i etikete „Crni list“, koje, u poslednjih nekoliko godina, zajednički dodeljuju emisija „Čekajući vetar“ Radio Beograda 2 i Pokret gorana Vojvodine u akciji  "Tražimo zaštitnike životne sredine i zagađivača godine". 

Svake godine tradicionalno se  dodeljuje  deset „Zlenih listova“ i jedan  “Crni list“, ali po običaju , prisutni su bili samo dobitnici priznanja „Zeleni list“. Dobitnici etikete „Crni list“ po pravilu su „sprečeni da prisustvuju“ – što se desilo i ove godine. Ovo „priznanje“ ove godine dodeljeno je Komunalnoj policiji Beograda.

Ekološki pokret Odžaka je prisustvovao dodeli priznanja u čast Dejana Maksimovića , člana Ekološkog centra “Stanište“ iz Vršca - koga je za ovo priznanje nominovao upravo Ekološki pokret Odžaka. Nominacija je sledila posle  prošlogodišnje saradnje Ekološkog pokreta Odžaka sa Ekološkim centrom „Stanište“ i upoznavanja sa dugogodišnjim radom i delovanjem  Dejana Maksimovića u oblasti zaštite životne sredine.  Ekološki pokret Odžaka je i prošle godine nominovao jednog od dobitnika ovog priznanja : Centar za zaštitu sova  Srbije iz Novog Sada.

Ekološki pokret Odžaka čestita svim dobitnicima „Zelenog lista“.

Posthumno specijalno priznanje dodeljeno je  prof. dr Miodragu Radulovačkom - Zeleni list za doprinos podizanju ekološke svesti građana svih uzrasta kroz podršku u izgradnji Ekološkog centra Radulovački.

Zvanična saopštenja mogu se videti na linkovima:

http://www.pgv.org.rs/

http://www.radiobeograd.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=65

{gallery}vesti-2015/2015_05_13_zeleni_list{/gallery}

Preporučujemo: