Saopštenje o objavljivanju VII izdanja "Baze podataka ekoloških NVO u Republici Srbiji“

Obaveštavamo ekološke organizacije i javnost da  je na sajtu Ekološkog pokreta Odžaka, u delu PREUZMITE,  objavljeno VII  izdanje „BAZE PODATAKA   EKOLOŠKIH UDRUŽENJA, POKRETA, DRUŠTAVA, SAVEZA, FONDACIJA, NAUČNIH , STRUČNIH I DRUGIH  ORGANIZACIJA  U REPUBLICI  SRBIJI („Baze podataka ekoloških NVO u Republici Srbiji“).

Objavljene su dve Word verzije ( po opštinama i okruzima), Excell  verzija i statistička obrada prikupljenih podataka. Statističku obradu izvršio je dr Marin Ivošev, predsednik Ekološkog pokreta Grada Kragujevca.

U odnosu na VI izdanje, VII izdanje sadrži podatke za više od 500 novih organizacija, preko 150 novih  e-mail  adresa, mnoštvo novih brojeva telefona i korigovanih podataka.

Za sakupljanje kontakt podataka posebno želimo da se zahvalimo Poprašić Bratislavu – Svrletu iz  Kruševačkog ekološkog centra, Marini Nikolić iz Eko zone Kovin  i Aleksandra Velimanović iz  Centra za održivi ruralni razvoj iz Loznice. Oni su nam  dostavili  veći broj informacija o NVO iz svoje opštine   koje se bave  ekološkom problematikom. 

 

Za razliku od malog broja  NVO, nekoliko opština ili lica  u opštinama zaduženi za zaštitu životne sredine  ili inspekcijske poslove dostavilo nam je raspoložive podatke o NVO iz svoje opštine. I njima želimo da se javno zahvalimo. Spisak saradnika za VII i prethodna   izdanja nalazi se na kraju ovog izdanja  (Word verzije).

Zamolili bi ekološke organizacije koje imaju sajtove da na svom sajtu postave baner i link ka „Bazi podataka“. Predlažemo da postave link ka Word verziji po opštinama (http://epodzaci.org/images/stories/docs/baze/BAZA PODATAKA VII PO OPŠTINAMA KONACNA VERZIJA.pdf), jer je to baza podataka sa najsveobuhvatnijim podacima. Svrha postavljanja banera i linka je da do potrebnih podataka što lakše dođe veći broj korisnika. Svima koji postave baner i link unapred se zahvaljujemo.

Preporučujemo: