Ponavljanje zahteva za formiranje komisije za saradnju SO Odžaci sa nevladinim, humanitarnim i ostalim organizacijama

Izvršni odbor Ekološkog pokreta Odžaka je na svom 105. sastanku, koji je održan 13.9.2011. godine, doneo odluku da se predsedniku opštine Odžaci, Opštinskom veću i Skupštini opštine Odžaci ponovi zahtev  da se  formira Komisija za saradnjnu SO Odžaci sa nevladinim, humanitarnim i ostalim organizacijama.

Na osnovu poziva za javnu raspravu o izmeni Statuta opštine Odžaci Ekološki pokret Odžaka predložio je da se u Statutu opštine Odžaci, u članu 43.,  kao osmo stalno telo SO Odžaci formira Komisija za saradnju sa organizacijama civilnog društva (OCD ). 

 Umesto da pitanje bude rešeno Statutom opštine Odžaci, doneta je odluka da se izvrši izmena Poslovnika SO Odžaci  sa kojom je formirana Komisija za saradnju SO Odžaci sa nevladinim, humanitarnim i ostalim organizacijama. Od Ekološkog pokreta Odžaka je zatraženo da za tu Komisiju predloži svog kandidata, što je pravovremeno i urađeno.

Od tada je prošlo dosta vremena pa  Izvršni odbor Ekološkog pokreta Odžaka smatra da je potrebno ponoviti zahtev za formiranje ove Komisije.
Predlažemo predsedniku opštine Odžaci Predragu Cvetanoviću da, kao prvi čovek Opštinskog veća,  ovo pitanje uvrsti u dnevni red Oštinskog veća opštine Odžaci  i da se konačno formira  Komisija za saradnju SO Odžaci sa nevladinim, humanitarnim i ostalim organizacijama.

Preporučujemo: