Gostovanje amaterskog pozorišta "Branislav Nušić» iz Turije

Ekološki udruženje «Beljanska bara» iz Turije i Ekološki pokret Odžaka, povodom 24.maja - Evropskog dana parkova, i 5.juna - Svetskog dana zaštite životne sredine, dogovorili su za 24.5.2011. godine, u 12 časova, u velikoj, višenamenskoj sali Sportsko-poslovnog centra «Odžaci», gostovanje Amaterskog  pozorišta «Branislav Nušić» iz Turije sa predstavom «Kraljević Marko i Musa Kesedžija» autora Miroljuba Nenadovića.

 Adaptaciju i režiju potpisuje Svetozar Srdanov, predsednik Ekološkog udruženja «Beljanska bara». Članovi ansambla su uglavnom učenici OŠ  «Petar Drapšin» iz Turije.

Kroz duel Marka Kraljevića i Muse Kesedžije govori se na zabavan način o problemima zaštite životne sredine. Predstava je namenjena deci nižeg školskog uzrasta ( do 12 godina). Jedan petogodišnji dečak je prokomentarisao predstavu na sledeći način: «Musadžija je bezobrazan i baca otpatke i sve tako svugde, pa ga je Kralj Marković istuk’o, a onda je on sve ovo pokupio i posle je bilo lepo i nije bilo zagađeno».

Predstava će za posetioce biti besplatna, a preporučujemo deci da kao ulaznicu donesu plastične flaše ili limenke - čime će dati lični doprinos očuvanju naše lokalne životne sredine.

Pozivamo sve osnovne škole iz naše opštine i Dečiji vrtić «Poletarac»  da dovedu decu na predstavu i time daju doprinos ekološkom obrazovanju dece.

Preporučujemo: