Ekološki pokret Odžaka učesnik Net 2Dialogue

Predstavnik Ekološkog pokreta Odžaka Marko Zlatković prisustvovao je 15.6.2011. godine u Beogradu završnoj konferenciji Civilno društvo Srbije u procesu EU integracija: Usvajanje vrednosti i unapređenje dijaloga (Net 2Dialogue).Ovaj projekat ostvaren je u organizaciji Beogradske otvorene škole i  zahvaljujući finansijskoj podršci Fondacije Fridrih Ebert (Fridrih Ebert).

Na zavšnoj konferenciji predstavljen je zbornik koji je napisan u okviru ovog projekta, a realizovan je uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji kao deo programa «Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU». U zborniku su dati predlozi za praktičnu politiku, odnosno  na koji način organizacije civilnog društva(OCD) mogu da daju veće učešće i izvrše veći uticaj u kreiranju  politike zaštie životne sredine.

Završnoj konferenciji prisustvovali su: gđa Vesna Đukić, generalna direktorka Beogradske otvorene škole, gđa Jolanda San Hose (Yolanda San Jose), šef I sektora operacija Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, gdin. Srđan Majstorović, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, dr Mihael Erke (Michael Ehrke), direktor kancelarije Fondacije  Fridrih Ebert (Fridrih Ebert) u Beogradu.

Ovom prilikom polaznicima i polaznicima preko trideset organizacija civilnog društva uručeni su i sertifikati za uspešno pohađanje projektnih aktivnosti u okviru jednogodišnjeg projekta Net2Dialogue, koji je realizovan u Kovačici, na Zlatiboru, Kopaoniku i Ečki.

Preporučujemo: