Raspisivanje likovnog konkursa „Naša ekološka lepota“

Uprkos nerazumevanju lokalne samouprave da preko Konkursa za sufinansiranje nevladinih organizacija finansijski pomogne održavanje tradicionalnog edukativnog likovnog konkursa „Naša ekološka lepota“, Ekološki pokret Odžaka, uprkos teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi, odlučio je da opet raspiše ovaj konkurs.

Kao i prošle godine konkurs je tematski. Na otvaranju poslednje izložbe, gde je tema bila PTICE,rekli smo da će ovogodišnja tema biti SOVE. Temu smo odredili u čast saradnje sa  Društvom za zaštitu sova, ovogodišnjim dobitnikom „Zelenog lista“ koje je ovo Društvo dobilo u okviru konkursa ekološke emisije Radio Beograda 2 „Čekajući vetar“. Jedan od predlagača  da ovo Društvo  dobije „Zeleni list“ bio je i Ekološki pokret Odžaka. 

 

Format crteža i tehnika rada su slobodni. Na poleđini rada dostaviti podatke o autoru(prezime i ime,razred i odeljenje, škola, mentor). Konkurs traje do kraja kraja prvog polugodišta školske 2014/15. Izložba se planira za početak drugog polugodišta.

Molimo učesnike da se radovi dostave striktno do datog roka. Radovi koji stignu posle naznačenog roka neće se uzimati u obzir za žiriranje i izlaganje.

Kategorije takmičenja: Predškolski uzrast, Školski uzrast I, II, III razred, Školski uzrast  IV, V, VI razred; Školski uzrast VII, VIII razred, Srednjoškolski uzrast, Biblioteka igračaka „Zlatna barka“.

Za svaku kategoriju proglasiće se pobednik ( DIPLOMA) i II  i III mesto (POHVALE). 

 O otvaranju izložbe prispelih radova i proglašenju pobednika javnost i učesnici

takmičenja biće pravovremeno obavešteni. Žiri za ocenu radova određuje EPO. Na odluku žirija ne mogu se ulagati žalbe.  Poželjno je da   PU „Poletarac“, osnovne i srednje škole i Biblioteka igračaka predlože članove žirija. 

Informacije i dogovori o preuzimanju radova : Ivica Ćirić  063/ 459 179,  Dušan Mirković  065/8 743 456 .

Radove dostaviti Ekološkom pokretu Odžaka, Bačka 36 ili   stomatološkoj ordinaciji u OŠ „Branko Radičević“

Preporučujemo: