Stalno ZAVEDEN (I)

Više puta sam u svoje ime ili u ime Ekološkog pokreta Odžaka postavljao pitanja Kontakt centru na sajtu Opštine Odžaci. Ne znam da li sam (smo) na neko pitanje dobio odgovor. Uglavnom ispred pitanja stoji ZAVEDEN.

Ispada da me (nas) stalo ZAVODE. Ja nisam tražio da me ZAVODE. Tražio sam  i očekivao odgovore. Kod svih  ostalih postavljenih pitanja zelenom bojom je ispisano REŠEN. Jedino ispred mojih pitanja i pitanja Ekološkog pokreta Odžaka stoji crvenim slovima  ZAVEDEN. Samo nas ZAVODE.

U čemu je onda problem?

 

Problem je što mi ne postavljamo pitanja i ne podnosimo zahteve samo  za rešavanje ulične rasvete  i o svakodnevnim tekućim problemima građana. Naša pitanja   se uglavnom odnose na probleme  ljudskih prava i uspostavljanje institucionalnih okvira  za saradnju lokalne vlasti i nevladinog sektora, a za to , mora se priznati,  potrebna je  politička volja vladajuće većine.   Izgleda da to  nekim moćnim pojedincima u aktuelnoj vlasti ne odgovara, pa se administrator te rubrike nađa u „nebranom grožđu“ jer mesecima ne dobija odgovore od nadležnih. Odgovore nadležni nikako ne daju jer se radi o pitanjima koje treba da rešava Opštinsko veće i  Skupština opštine, a za to, naravno, nema vremena jer se desetočasovne i petnaestočasovne sednice  SO Odžaci koriste za međusobno blaćenje opozicije i pozicije i za beskonačne rasprave . Umesto da se rešavaju tačke dnevnog reda i jedno po jedno pitanje „skida sa dnevnog reda“, obilato se zloupotrebljava institucija REPLIKE i onda se  do besvesti priča o svemu i svačemu . Obično to nema apsolutno nikakve veze sa tačkom dnevnog reda. Ako se radi o izvršnoj vlasti, onda neko nekome treba da naredi da počne da se meša u svoj posao. Po opštinskim zgradama možete slobodno da šetate danima ne bi li utvrdili samo ko je nadležan za rešavanje nekog pitanja. Tek onda vam sledi rešavanje tog pitanja.

Kao posledica neefikasnog rada izvršne i zakonodavne vlasti  administrator Kontakt centra je primoran da  me (nas) stalno ZAVODI i zbog toga sam(smo) stalno ZAVEDEN (I).

Dušan R. Mirković,
sekretar Ekološkog pokreta Odžaka

 

Share this article

O nama

Ekološki pokret Odžaka osnovan je 14.9.2004. godine za naseljeno mesto Odžaci. Statutom Ekološkog pokreta Odžaka bila je predviđena mogućnost da se u naseljenim mestima opštine Odžaci osnivaju podružnice...

Pročitaj ceo tekst

Poslednje vesti

Podrška