×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: [ROOT]/images/vesti/2011_07_10_sta_rade_inspekcije
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/vesti/2011_07_10_sta_rade_inspekcije

Šta rade inspekcije i JKP "Usluga"?

Masovna akcija «Očistimo Srbiju», i pored apela Ekološog pokreta Odžaka na bojkot, u odžačkoj opštini imala je, po našim saznanjima, lep odjek. Bilo je lepo videti predsednika opština kako sa rukovodiocima JKP «Usluge» Jarmilom Demiter i Darkom Dukićem i ostalim učesnicima  (improvizuju i) čiste centar Odžaka, odnosno deo grada  za čije je čišćenje zadužena i plaćena (po programu koji usvaja SO Odžaci) JKP «Usluga». Ako su čistili taj deo, pitamo zašto predsednik opštine na licu mesta nije postavio pitanje odgovornosti JKP «Usluge» jer se čisti deo grada koji bi trebalo da bude čist.Naravno, sve je rađeno iz marketinških razloga.

 Ekološki pokret Odžaka smatra da je u ovoj akciji trebalo čistiti divlje deponije i lokacije koje nisu obuhvaćene programima za redovno održavanje higijene u Odžacima ili nekom drugom mestu.

Zašto pišemo ovaj komentar?

Odmah da kažemo da pišemo zbog prijave građana, a radi se lagerovanju građevinskog šuta i smeća neposredno pored pijace u Odžacima . Građani su prijavili da se baca sve i svašta i da se oseće smrad, što smo se uverili obilaskom navedene lokacije. Pijacu u Odžacima , inače,  drži i održava JKP «Usluga». Koliko znamo, JKP «Usluga» redovno naplaćuje pijačarinu i trebalo bi da stvori  normalne uslove kako za kupce tako i za prodavce. Pomenuti šut i smrad svakako nisu baš lep prizor. Otpad se vazdušnom linijom nalazi samo nekoliko metara od dela pijace na kojem se prodaju mleko, sir, kajmak i ostali mlečni proizvodi, kao i živina i mesne prerađevine.
 
Ne možemo da verujemo da prostor na i oko pijace JKP »Usluga» ne drži uredno, a još manje možemo da verujemo da odgovarajuće inspekcije ne obilaze prostor na kome se prodaju lako kvarljive namirnice, naročito u ovim letnjim, vrelim danima. Kada i ako  dođe do masovnog trovanja, onda će biti prekasno, a  predsedik opštine će tada , kao u slučaju ratkovačke deponije, «hitno  sazvati Štab za vanredne situacije».

Da do toga ne bi došlo, mislimo da bi bilo bolje da, kao prvi čovek opštinske izvršne vlasti, priupita JKP «Uslugu» zašto je dozvolila da prostor oko pijace bude neuređen i  zašto dozvoljava da se baca otpad koji stvara smrad (po našoj proceni  đubre-izmet  iz nečijeg svinjca), dok bi inspektore najzad trebalo da natera da počnu da se mešaju u svoj posao.

Mogao bi predsednik opštine svoje saradnike iz akcije «Očistimo Srbiju»  Jarmilu Demiter i Darka Dukića da pošalje da malo obiđu pijacu. Naravno, sa njima bi trebalo da bude i njihov direktor.

{gallery}vesti/2011_07_10_sta_rade_inspekcije{/gallery}

Share this article

O nama

Ekološki pokret Odžaka osnovan je 14.9.2004. godine za naseljeno mesto Odžaci. Statutom Ekološkog pokreta Odžaka bila je predviđena mogućnost da se u naseljenim mestima opštine Odžaci osnivaju podružnice...

Pročitaj ceo tekst

Poslednje vesti

Podrška