Predlog za akciju «Veliko spremanje Štranda»

Mesna podružnica Bogojevo Ekološkog pokreta Odžaka prihvatila je poziv Ministarstva zaštite živitne sredine i prostornog planiranja da se 5.juna, na Svetski dan zaštite životne sredine, priključi akciji  «Veliko spremanje Srbije», koja  se ove godine  organizuje u okviru akcije «OčistimoSrbiju».

Tim povodom Mesna podružnica Bogojevo EPO-a je uputila poziv  dr Oliveru Duliću da toga dana bude gost i svojim prisustvom pruži podršku Mesnoj podužnici Bogojevo.

Istim povodom poziv  je upućen i načelnici Zapadnobačkog upravnog okruga mr prim.dr Ljiljani Sokolovoj Đokić.

U pozivima je rečeno sledeće:

Mesna podružnica Bogojevo EPO-a  će toga dana nastaviti čišćenje Rekreacione zone «Štrand» u Bogojevu. Akcija čišćenja «Štranda»  je započeta  13.5.2010.  povodom 24.maja, Evropskog dana parkova, i bilo je planirano da se do 24. maja održi još jedna akcija, ali je zbog prognoze da će tokom nedelje vremenska situacija biti loša i zbog poziva Ministarstva zaštite životne sredine za akciju «Veliko spremanje Srbije» odlučeno da se druga faza  sređivanja održi 5. juna 2010., sa tim da će biti predloženo  Opštini Odžaci, Turističkoj organizaciji opštine Odžaci, JKP «Usluzi» i ostalim podružnicama Ekološkog pokreta Odžaka, a ima ih šest, da centralna manifestacija u opštini Odžaci u akciji «Veliko spremanje Srbije»  bude upravo sređivanje «Štranda» .

Pošto je za  utorak,  25.5.2010, predviđen sastanak za formiranje  lokalnog štaba i utvrđivanje plana aktivnost, imenovanim predlažemo da centralna manifestacija  u opštini Odžaci u akciji «Veliko spremanje Srbije» bude čišćenje «Štranda»  u Bogojevu pod nazivom  «Veliko spremanje Štranda». Akcija bi bila dobra priprema za predstojeću sezonu kupanja na ovoj turističkoj destinaciji.

Share this article

O nama

Ekološki pokret Odžaka osnovan je 14.9.2004. godine za naseljeno mesto Odžaci. Statutom Ekološkog pokreta Odžaka bila je predviđena mogućnost da se u naseljenim mestima opštine Odžaci osnivaju podružnice...

Pročitaj ceo tekst

Poslednje vesti

Podrška