Saoštenje EPO-a prosleđeno Mreži eko-poverenika

Obaveštavamo  odžačku javnost da je  Ljubinka Kaluđerović, sekretar Odbora za zaštitu životne sredine i vanredne situacije  Stalne konferencije gradova i opština,  „sa velikim zadovoljstvom podelila vest“  koju smo dali našim   jučerašnje saopštenjem za  javnost o izdvajanju dela opštinskog sajta za prezentovanje rada Zeleno saveta . Vest je prosledila na preko 200 e-mail  adresa  Mreže eko-poverenika širom Srbije kao primer dobre prakse u opštini Odžaci.

Gospođa Kaluđerović  je uputila čestitku Ekološkom pokretu Odžaka. 

Prosleđivanjem  vesti eko-poverenicima širom Srbije, gospođa Kaluđerović učinila je veliku čast  Ekološkom pokretu Odžaka i  promovisala  kako naš Pokreti  tako i  odžačku opštinu - na čemu smo joj veoma zahvalni. Bilo bi nam drago  da  u narednom periodu gospođa Kaluđerović ponovo bude gost Ekološkog pokreta Odžaka i naše sredine, kao što je bila decembra 2013. kada je učestvovala na okruglom stolu i okviru našeg projekta „Aktivnosti za ostvarivanje prava iz Arhuske konvencije“.

 

Izdvajanje dela opštinskog sajta za prezentovanje rada Zelenog saveta je direktno ostvarivanje  prvog  stuba Arhuske konvencije o informisanju građana u vezi zaštite životne sredine, a indirektno i ostvarivanje drugog stuba, odnosno prava na donošenje odluka  učestvovanjem građana i njihovih udruženja  u radu Zelenog saveta i  kontaktiranjem posebno izdvojenog telefonskog broja za pitanja vezana za zaštitu životne  sredine. 

 

Preporučujemo: