Saopštenje za javnost o održanoj tribini "Aktivnosti na ostvarivanju prava iz Arhuske konvencije"

U četvtak, 21.11.2013.  godine Ekološki pokret Odžaka održao je u Sportsko-poslovnom centru "Odžaci" tribinu  "Aktivnosti na ostvarivanju prava iz Arhuske konvencije"  u okviru realizovanja istoimenog projekta.

Projekat „Aktivnosti na ostvarivanju prava iz Arhuske konvencije“  finansijski je podržao   Pokrajinski sekretarijat za  međuregionalnu saradnju i  lokalnu samoupravu u okviru  Javnog konkursa za jačanje uloge civilnog društva u pripremi, sprovođenju i praćenju efikasnih javnih politika i usluga na lokalnom i regionalnom nivou.

Partner Ekološkom pokretu Odžaka  u ovom projektu je Udruženje građana "Točak" iz Odžaka , a podršku je pružila  Opština Odžaci.

U uvodnom delu Ekološki pokret Odžaka je predstavio  deo prezentacije koju je imao novembra prošle godine u Nišu , na sastanku Odbora za zaštitu životne sredine Stalne konferencije gradova i opština.

Nakon  kraćeg izlaganja domaćina,   gošća tribine Snježana Mitrović iz Arhus centra Subotica prisutne  je detaljno upoznala  sa Arhus centrom Subotica, njegovim aktivnostima  u  realizovanju politike zaštite životne sredine i ostvarivanja prava iz Arhuske konvencije i stvaranju mreže Arhus centara u Republici Srbiji.

Po završetku  izlaganja  gospođa Mitrović je odgovarala na pitanja posetilaca, a sa predstavnicima Ekološkog pokreta Odžaka dogovorila nastavak dosadašnje uspešne saradnje  Udruženja  građana  Terra’s iz Subotice  i Arhus centra Subotica  sa Ekološkim pokretom Odžaka i predstavnikom lokalne samouprave Zoranom Božičićem, rukovodiocem Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne poslove i zaštitu životne sredine, koji je jedini prisustvovao tribini u ime lokalne samouprave  od mnogih pozvanih  iz izvršne i zakonodavne vlasti. 

{gallery}vesti-2013/2013_11_22_arhuska{/gallery}

Preporučujemo: