Saopštenje za javnost o odluci Poverenika za informacije od javnog značaja

Ekološki pokret Odžaka obaveštava javnost i nevladine organizacije da je od Poverenika za  informacije od javnog značaja dobio obaveštenje da je doneo rešenje u kojem se kaže:

„Nalaže se predsedniku opštine Odžaci, da bez odlaganja. a najkasnije u roku od tri dana od dana prijema ovog rešenja, obavesti Ekološki pokret Odžaka  u Odžacima , Bačka 36, da li poseduje  tražene informacije , odnosno  dokumente iz kojih  se može saznati koliko, kada i koja nevladina organizacija  je dobila finansijska sredstava iz bilo koje stavke budžeta  opštine Odžaci u periodu od 1.1.2014. do 24.7.2014, te da mu, ukoloko takve dokumente poseduje, u istom roku dostavi kopiju istih.“

Naglašavamo da se Poverenik za informacije od javnog značaja obratio predsedniku opštine za dobijanje traženih informacija od javnog značaja i da tražene informacije nije dobio. 

 

Informaciju za javnost dajemo da pokažemo način rada  lokalne vlasti. I pored toga što smo aktuelnu vlast opominjali da ne rade kako treba, da se radi o  nepravilnostima, o neozbiljnom i neodgovornom ponašanju , vlast je nastavila sa starim načinom rada.  Ekološki pokret Odžaka je stalno insistirao i insistira da se poštuju zakoni, propisi, donete odluke i da se energija ne troši na besmislene sukobe i sporenja,  već  da se energija usmeri na ostvarivanje projekata koji će biti u funkciji boljeg i lepšeg života svih građana naše opštine. 

Još jednom apelujemo na lokalnu vlast da ozbiljno shvati  mišljenje svojih građana i stavove lokalnih nevladinih organizacija i da umesto neprijateljskog stava i  sukoba pređu na partnerski odnos. 

Po dobijanju traženih informacija Ekološki pokret Odžaka će dobijenu informaciju proslediti svim nevladinim organizacijama.

Preuzmite Rešenje

Preporučujemo: