Saopštenje o učestvovanju Ekološkog pokreta Odžaka na konsultativnom sastanku u Novom Sadu

Članovi Ekološkog pokreta Odžaka  Ivica Ćirić, predsednik Ekološkog pokreta Odžaka, i Dušan R. Mirković, sekretar, učestvovali su 23.10.2014. godine u Novom Sadu na konsultativnom sastanku „Modeli saradnje organizacija civilnog društva i Narodne skupštine Srbije“.

Organizator skupa bio je  Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) iz Beograda  uz finansijsku pomoć  Misije OEBS-a u Srbiji. Prvi sastanak održan je u Nišu, a posle ovog u Novom Sadu sledi istovetni sastanak u Beogradu. Konsultativnom sastanku prisustvovalo  je desetek organizacija civilnog društva.

Svrha održavanja ovih sastanaka je davanje predloga za nove modele saradnje organizacija civilnog društva sa Narodnom skupštinom Srbije i veći uticaj organizacija civilnog društva na procese donošenja zakona i podzakonskih akata.

 

Ekološki pokret Odžaka dao je svoj doprinos u vidu diskusija, iznošenja svog dosadašnjeg iskustva u saradnji sa raznim ministarstvima, sekretarijatima, odborima, APR-om, iznošenjem iskustva u izradi „Baze podataka“, iznošenjem utisaka sa sastanaka na kojima je učestvovao, kao i davanjem  usmanih o pismenih predloga.

{gallery}vesti-2014/2014_10_24-Novi_sad{/gallery}

Preporučujemo: