Saopštenje o održanoj akciji "Sat za našu planetu“

U akciji „Sat za našu planetu“, koju su  u odžačkoj opštini  zajedno organizovali Udruženje građana "Human" i Ekološki pokret Odžaka, 28.03.2014. na platou  Sportsko-poslovnog centra  „Odžaci“ u periodu od 15:00 do 16:00 časova, organizovano je  deljenje promotivnog materijala koji je dobijen od WWF-a. O ovoj  globalnoj manifestaciji obavešteni su lokalni mediji, škole, organizacije civilnog društva i lokalna samouprava u opštini Odžaci.

Akcija „Sat za našu planetu“ organizuje se od 2007. godine kada je ova globalna inicijativa krenula iz Sidneja, da bi se 2009. godine priključila i Srbija, a 2012. godine je doživela i svoju vanplanetarnu dimenziju kada je astronaut Andre Kuipers posmatrao gašenje svetla na planeti Zemlji sa Međunarodne svemirske stanice. Prošle godine uključilo se više od 7.000 gradova i mesta u 152 zemlje sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata dok se u Srbiji priključilo 60 gradova i opština, kao i brojne škole, kompanije i organizacije civilnog društva.

Najpoznatija svetska akcija WWF-a „Sat za našu planetu“ u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku kako je moguće preduzeti nešto po pitanju ublažavanja klimatskih promena.

Ove godine akcija pod nazivom „Uključi se – isključi se“ , biće održana 29. marta u 20.30 časova, kada će tačno na sat vremena, škole, javne institucije, kompanije ali i privatna domaćinstva isključiti barem jednu sijalicu. Nevladine organizacije „Human“ i Ekološki pokret Odžaka poziva sugrađane da se u što  većem  broju priključe ovoj akciji.

{gallery}vesti-2014/2014_03_28_60{/gallery}

Preporučujemo: