Saopštenje o objavljivanju VIII izdanja „Baze podataka“

Ekološki pokret Odžaka obaveštava ekološke organizacije i javnost Republike Srbije da je na svom sajtu www.epodzaci.org  objavio VIII izdanje  „BAZE PODATAKA   EKOLOŠKIH UDRUŽENJA, POKRETA, DRUŠTAVA, SAVEZA, FONDACIJA, NAUČNIH, STRUČNIH I DRUGIH  ORGANIZACIJA  U REPUBLICI  SRBIJI“ („Baze podataka“).

Objavljene su dve Word verzije (u delu sajta PREUZMITE): jedna po opštinama i druga po okruzima, kao i statistička obrada sakupljenih podataka, koju je uradio dr Marin Ivošev, predsednik Ekološkog pokreta Grada Kragujevca.

U odnosu na VII izdanje, u ovom izdanju se nalaze podaci za više od 500 novih organizacija, oko 450 novih e-mail adresa  i dosta drugih kontakt podataka.Prikupljanje velikog broja kontakt podataka ostvareno je zahvaljujući finansijskoj pomoći Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine (u okviru Javnog konkursa za sufinansiranje NVO) i Opštine Odžaci. Na osnovu ove finansijske pomoći, na sajtu Ekološkog pokreta Odžaka (ispod naslovne ilustracije) postavljena je online  forma za unos/ izmenu/dopunu podataka za „Bazu podataka“ i Excell verzija pomenute „Baze podataka“ koja omogućava dnevno ažuriranje podataka.

 

Upućujemo ekološke organizacije, ustanove, institucije, sredstva informisanja i pojedince na Excell verziju kao najtačniji izvor informacija jer se  samo u njoj podaci praktično ažuriraju dnevno, dok se Word verzije izdaju kao preseci stanja 30.VI i 31. XII svake godine, odnosno u njima se objavljuju podaci sakupljeni tokom šest meseci rada EPO-a na sakupljanju podataka o NVO koje se na bilo koji način ( isključivo uli delimično) bave problemima ekologije i zaštite životne sredine.

U toku projekta Ekološki pokret Odžaka  poslao je 1.000 pisama, veliki broj SMS poruka i obavio veliki broj telefonskih razgovora i, s obzirom na obim angažmana , očekivao daleko veći obim prikupljenih kontakt podataka - što je i bila svrha projekta. I dalje postoji veliki broj organizacija za koje ne postoji ni jedan kontakt podatak.

Ovim putem Ekološki pokret Odžaka se obraća ekološkim NVO sa molbom da Ekološkom pokretu Odžaka dostave kontakt podatke organizacija sa kojima sarađuju, a čije kontakt podatke Ekološki pokret Odžaka nema, kao i molbom da ovo saopštenje proslede lokalnim medijima i zamole ih da saopštenje objave  - kako bi što veći broj NVO  koje se bave ekologijom i zaštitom životne sredine saznao  o postojanju „Baze podataka“ i eventualno dostavio svoje podatke za unos u „Bazu podataka“ . 

Preporučujemo: