Otvaranje izložbe likovnih radova na konkursu „Naša ekološka lepota“

U holu Osnovne škole „ Branko Radičević“ u Odžacima  17. 3.2014. godine otvorena je izložba likovnih radova i dodeljene nagrade na konkursu „Naša ekološka lepota“ sa temom PTICE.

Na ovogodišnji konkurs  stigao je veliki broj radova. Po običaju, najvredniji su bili polaznici Predškolske ustanove „Poletarac“ sa odeljenjima iz većine  mesta opštine Odžaci - što se , uostalom, videlo i  po broju tabli koje su izdvojene za izlaganje njihovih radova.Odaziv osnovnih škola bio je relativno slab. Nažalost, radova iz  srednjih škola ni ovog puta nije bilo.

Ekološki pokret Odžaka ovogodišnju završnu izložbu likovnih radova iskoristio je  za obeležavanje dva prigodna datuma: 21 marta – Svetskog dana šuma i 22. marta – Svetskog dana voda.  Prigodne tekstove o šumama i vodama pre dodele nagrada  pročitali su mladi članovi Ekološkog pokreta Odžaka Isidora Stokić i Bogdan Kostić.

Program otvaranja izložbe vodio je Uroš Ćirić, a nagrade je uručio gospodin Ilija Vođević, jedan od osnivača  i najstariji član  Ekološkog pokreta Odžaka. 

 

Zbog dobre saradnje sa Centrom za zaštitu sova iz Novog Sada, Ekološki pokret Odžaka je odlučio da tema za sledeći konkurs bude SOVE, pa ovo saopštenje koristimo da pozivamo predškolce i učenike osnovnih i srednjih škola da odmah započnu izradu radova na ovu temu, kako bi pravovremeno pripremili kvalitetne radove za konkurs.                     

 Finansijska sredstva za organizovanje ovog konkursa obezbeđena su iz budžeta opštine Odžaci – na konkursu za sufinansiranje nevladinih organizacija

{gallery}vesti-2014/2014_03_18_izlozba{/gallery}

Preporučujemo: