Odžaci: Akcija "Uredimo Odžake"

Na osnovu finansijske pomoći Mesne zajednice Odžaci, Izvršni odbor Mesne podružnice Odžaci Ekološkog pokreta Odžaka doneo je odluku o pokretanju akcije «Uredimo Odžake 2010 ». Mesna podružnica Odžaci EPO-a ponudila je saradnju Odelenju  za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine Odžaci , što je i privaćeno, tako da će akcija  «Uredimo Odžake 2010 » biti  rezultat trojne saradnje Mesne zajednice Odžaci, Mesne podružnice Odžaci EPO-a i Odelenja za inspekcijske poslove OU opštine Odžaci.

U posleratnom periodu tradicionalno su se, pred Prvi maj , uređivala naselja u našoj opštini. Tu lepu tradiciju Mesna podružnica Odžaci Ekološkog pokreta  Odžaka želi da obnovi, pa poziva građane  Odžaka da prve prolećne dane iskoriste da urede ulični prostor ispred svojih kuća, a stanare  u zgradama kolektivnog stanovanja da urede zelene površine oko stambenih blokova.

Podsećamo građane da je  obaveza održavanja uličnog prostora i zelenih površina ispred kuća regulisana Odlukom o komunalnim delatnostima i da je na tim prostorima zabranjeno lagerovanje raznog materijala, pre svega građevinskog, zatim lagerovanje poljoprivrednih proizvoda, mehanizacije, starih, havarisanih vozila i ostalog.

Mesna podružnica Odžaci Ekološkog pokreta Odžaka i Odelenje za inspekcijske poslove OU Opštine Odžaci dogovorili su se o sledećem:

Pozivaju se građani da do 30. aprila   srede prostore ispred svojih kuća;

Od 1. do 15. maja aktivisti Mesne podružnice Odžaci EPO-a obići će  72 ulice  Odžaka  i snimiti sva mesta na kojima se krši Odluka o komunalnim delatnostima, a od snimljenog materijala sačiniće  slajd šou, s’  tim što će na svakom snimku, kao i u ranijoj akciji,  biti  označena ulica i broj,
Jedna kopija snimljenog  i obrađenog  materijala biće dostavljena TV K 25 za prikazivanje, dok će se drugi primerak dostaviti Odelenju za inspekcijske poslove;
Slad šou će se prikazivati na TV K 25 od 1.do 15. juna;

Od 16. juna inspektori Odelenja za inspekcijske poslove obići će sva mesta naznačena na snimku i proveriti da li je prostor sređen ili nije, a protiv nesavesnih građana inspektori će podnositi prijave   u skladu sa odredbama Odluke o komunalnim delatnostima.

Da građani sebe ne bi dovodili u situaciju  da  budu javno prozivani od Ekološkog pokreta Odžaka i Odelenja  za inspekcijske poslove OU opštine Odžaci   i da protiv njih inspektori ne  bi  podnosili prijave, pozivamo građane da ulože mali napor, izbegnu neprijatnosti  i daju doprinos uređenju grada.

Cilj akcije nije kažnjavanje građana, već namera da se sveobuhvatnom akcijom  uredi grad i obnovi lepa posleratna tradicija.

Mesna podružnica Odžaci EPO-a  predlaže da istu akciju urade i podružnice Ekološkog pokreta Odžaka  u Bačkom Gračacu, Ratkovu, Srpskom Miletiću, Bogojevu, Deronjama i Bačkom Brestovcu.

Preporučujemo: