Održavanje tribine Čujte i ne trujte! Orao pao! Zaustavimo trovanje sada!

Ekološki pokret Odžaka za 17.4.2015. godine najavljuje tribinu „ČUJTE I NE TRUJTE! ORAO PAO! ZAUSTAVIMO TROVANJE SADA!“ . Tribina  se organizuje u maloj sali  Sportsko-poslovnog  centra  „Odžaci“ sa početkom u 17 časova. 

Svetski fond za prirodu- WWF , pokrenuo je kampanju za odgovorno korišćenje pesticida u prirodi pod nazivom „ČUJTE I NE TRUJTE! ORAO PAO!“. Kampanja će biti realizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, a u saradnji s Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode,  Zavodom za zaštitu prirode Srbije,  Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i JP „ Vojvodinašume “.

Povod za ovu inicijativu su sve češća trovanja strogo zaštićenih životinja kao i posledica trovanja pesticidima. Žrtve nisu samo „nepoželjne“ životinje već u velikoj meri i ugrožene i retke vrste, poput orla belorepana, ali i domaće životinje.

Pozivamo članove Ekološkog pokreta Odžaka, ekološke organizacije, lovačka udruženja i društva, pčelarske organizacije, organizacije za zaštitu životinja, učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola, građane, predstavnike lokalne vlasti  a posebno poljoprivrednike i predstavnike poljoprivrednih zadruga da prisustvuju  tribini  i učestvuju u razgovoru sa  gostima.

Preporučujemo: