Nastavak promocije Zelenog saveta

Kao što je i najavljeno, aktivisti  Ekološkog pokreta Odžaka nastavljaju sa promocijim Zelenog saveta. 

U subotu, 2.8.20124. aktivisti Mesne podružnice Odžaci su na pijaci  u Odžacima postavili promo štand za deljenje dve vrste promotivnog materijala . U flajeru o Zelenom savetu nalazile su se osnovne informacije , dok su šire informacije o Zelenom savetu, Zelenom telefonu i Zelenom ombudsmanu  davali  prisutni aktivisti Mesne podružnice Odžaci. Deljenje promotivnog materijala  iskorišćeno je i za anketiranje  građana o tome koliko su upoznati sa tematikom o kojoj su deljeni flajeri. Prikupljeni anketni listići  predati su Iliji Mačku, lideru tima koji vodu ovu akciju, i oni će biti obrađeni sa anketnim listićima sa ostalih mesta gde će aktivisti  Ekološkog pokreta Odžaka deliti flajere. Po završetku prvog dela anketiranja građana biće izvršena analiza odgovora na  anketna pitanja i o tome će javnost odžačke opštine biti obaveštena. Pored aktivnog deljenja flajera, određena količina flajeri  već je postavljena na pultovima prodajnih objekata, a u narednom periodu biće  postavljena na raznim mestima po naseljenim mestima  (prodavnice, pekare, apoteke i poljoprivredne apoteke, ambulante, šalteri u javnim preduzećima,...). Cilj  pasivnog deljenja promotivnog materijala je da se što veći broj građana upozna sa osnivanjem i početkom rada Zelenog saveta i mogućnosti da se građani aktivno uključe u njegov rad - što je i krajnji cilj trogodišnjeg angažovanja Ekološkog pokreta Odžaka na ostvarivanju prava građana i njihovih udruženja iz Arhuske konvencije.  U toku akcije na odžačkoj pijaci tri građana izrazilo je želju da se priključi Ekološkom pokretu Odžaka .

 

Istog dana, u popodnevnim  i večernjim  časovima , tim Ilije Mačka iz Deronja obavio je u Karavukovu podelu promotivnog materijala i izvršio anketiranje građana. Iskorišćene su razne manifestacije u okviru  proslave seoske slave Svetog Ilije da se promotivni materijal podeli što većem  broju građana. Po izjavi Ilije Mačka i njegove ekipe,   građani su u Karavukovu, kao što je bilo i u Odžacima,  veoma pozitivno reagovali  na formiranje i početak rada Zelenog saveta. Danjašnji dan je iskorišćen za deljenje flajera  na  kupalištu Štrandu u Bogojevu.

U Odžacima je za tri sata podeljeno oko 1.300 flajera, a u  Karavukovu  i Bogojevu oko 500. Akcija promocije Zelenog saveta biće nastavljena na zvaničnim skupovima koji će se u avgustu i septembru  održavati u naseljenim mestima opštine Odžaci.

Preporučujemo: