Građani MZ Deronje i rukovodioci opštine Odžaci organizovali radnu akciju u Mesnoj zajednici Deronje

U subotu,  24.avgusta 2013.godine u Mesnoj zajednici Deronje  održana je radna akcija koju su pomogli Mesni odbor Demokratske stranke u Deronjama u saradnji sa Ekološkim pokretom iz Deronja. Na radnoj akciji je učestvovalo oko pedeset građana ovog naselja koji su bili predvođeni predsednicom opštine Izabelom Šerić, pomoćnikom predsednice opštine Vasilom Nastoskim i poslanikom u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Predragom Cvetanovićem.

Tokom radne akcije ofarban je most preko Kanala DTD, uređeno je zelenilo, ofarbane su kante, klupe i saobraćajna signalizacija u centru sela. 

 

Održana radna akcija je samo prva u nizu koju su pokrenuli funkcioneri opštine iz redova Demokratske stranke i u narednom periodu u svakoj Mesnoj zajednici u našoj opštini biće organizovane ovakve akcije koje imaju za cilj uređenje i ulepšavanje naše opštine.

Podsećamo javnost da je opština pre nekoliko dana pokrenula i obimnu akciju uklanjanja divljih deponija koje se nalaze na prostoru naše opštine i da se radovi izvode zahvaljujući sredstvima budžeta opštine

S obzirom da zbog odluke republičke vlade o smanjenu prihoda opština, nedostaju značajna finansijska sredstva u lokalnom budzetu mi ćemo se i na ovaj način truditi da kroz volonterske akcije funkcionera opštine, a na koje pozivamo sve građane opstine rešavamo probleme komunalne prirode na koje su nam ukazali naši sugrađani i sugrađanske. Ovog puta poseban povod za organizovanje radne akcije u Deronjama jeste predstojeći Sabor tamburaša gde se očekuje preko 30.000 posetila.

Nedostatak sredstava u budžetu nije nas sprečio rukovodioce opštine da pristupimo sređivanju sela i cele opštine kako bi se svi gosti naše opštine prijatno osećali i sa sobom poneli lepu sliku iz Deronja i opštine Odžaci.

Preporučujemo: