Drugo predavanje o Arhuskoj konvenciji

Drugo predavanje o Arhuskoj konvenciji

U OŠ „Kosta Stamenković“ u Srpskom Miletiću 30.1.2017. održano je drugo predavanje „ Šta bi trebalo znati o Arhuskoj konvenciji“.

Predavanja se realizuju u okviru projekta CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA ), a realizator je Ekološki pokret Odžaka.

Današnjim predavanjima prisustvovali su učenici dva odeljenja osmih razreda. Od 33 učenika osmih razreda predavanju su prisustvovala 23 učenika. Deset učenika je bilo odsutno zbog bolesti ili odlaska na sistematski lekarski pregled. Predavanje je održao diplomirani ekolog Marko Zlatković. Poseban akcenat u predavanju Zlatković je stavio na tri stuba Arhuske konvencije i učenicima objasnio prava koja proističu iz Arhuske konvencije. Takođe, upoznao je učenike da je u odžačkoj opštini na predlog Ekološkog pokreta Odžaka osnovan Zeleni savet i objasnio kakva bi trebala da bude njegova uloga. Zlatković je naglasio da je, bar za sada, Zeleni savet slabo iskorišćen. U drugom delu časa vršena je provera stečenog znanja, evaluacija predavanja i obavljen kratak razgovor o značaju zaštite životne sredine.

Ekološki Pokret Odžaka će u okviru ovog projekta u narednim mesecima istovetno predavanje održati i u ostalim osnovnim školama odžačke opštine.

Preporučujemo: