Deset godina rada Ekološkog pokreta Odžaka

Danas, 14.9.2014. godine, navršava se deset godina od osnivanja Ekološkog pokreta Odžaka. Odlukom Skupštine Ekološkog pokreta Odžaka , koja je održana marta ove godine, bilo je predviđeno svečano obeležavanje ove godišnjice. Nažalost, to nije moguće sa praznom blagajnom. Nerazumevanjem lokalne samouprave  i nerazumnim kriterijumima za raspodelu  finansijskih sredstava za nevladine organizacije iz linije 481 lokalnog budžeta, Ekološki pokret Odžaka primoran je da svoju desetogodišnjicu rada obeleži izdavanjem ovog saopštenja. Planiralo smo da  na svečani način obeležimo , po nama, uspešan rad Pokreta i da se na dostojanstven način  zahvalomo svima koji su nam pomogli da radimo, opstanemo i postignemo ovo što smo postiglo za proteklih deset godina rada. Mislimo da je takvih puno  i da su zaslužili  zahvalnost našeg Pokreta. Isto tako, mislimo da smo , kao ekološka organizacija iz male sredine , postigli dosta vrednih rezultata . Neki od njih su i od republičkog značaja. Žalosna je  činjenica  da nas više cene u drugim sredinama nego u sredini u kojoj radimo i delujemo.

 

Pošto je izostalo svečano obeležavanje jubileja, rešili smo da ga obeležimo na prigodan način tako što ćemo nevladinim organizacijama koje se isključivo ili delimično bave zaštitom životne sredine uputiti poziv da se priključe humanitarnoj akciji „Čepom do osmeha“. Promovisanjem ove akcije u svojoj sredini svaka  nevladina organizacija može da postine dva cilja: da da doprines očuvanju životne sredine i da prodajom čepova prikupi finansijska sredstva za pomoć  deci sa invaliditetom.  Trenutno se na mapi mesta u kojima su postavljene kutije za sakupljanje čepova nalazi četrdesetak mesta, uglavnom u Vojvodini.  Dajte doprinos da na  mapi bude obeleženo nekoliko stotina mesta . Sve informacije o akciji možete videti na linkovima: 

http://cepomdoosmeha.org.rs/?cat=5

https://www.facebook.com/cepomdoosmeha

Kontakt osoba je Vanja Petković, Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.  , 063/548-688

Preporučujemo: