Akcija sortiranja čepova u Pivnicama

Članovi Ekološkog pokreta Odžaka Ivica Ćirić, predsednik, i Dušan Mirković, sekretar , u ime OŠ „Branko Radičević“ iz Odžaka i Ekološkog pokreta Odžaka predali su u Pivnicama  organizatorima akcije „Čepom do osmeha“ čepove koji su do sada prikupljeni u OŠ „Branko Radičević“.

Možemo da kažemo da smo prisustvovali lepoj, dobro organizovanoj i, pre svega, humanitarnoj akciji. Akciji je prisustvovao veliki broj dece i građana. Po izjavi domaćina , akcija sortiranja (odvajanja čepova po bojama) trajala je od 9 do 16 časova, sortirano je oko 2,5 tone čepova ,  a akciju  sortiranja su pomogli mnogi pojedinci i kolektivi.  Posebnu zahvalnost organizatori su izrazili Mesnoj zajednici Pivnice.

 

Ekološki pokret Odžaka poziva sve osnovne škole, objekte PU „Poletarac“ i srednje škole da u svojim objektima naprave punktove za sakupljanje čepova, a sve građane opštine Odžaci pozivamo da se priključe ovoj akciji i po deci šalju sakupljene čepove na sabirna mesta po školama. Čist prihod od ove akcije koristi se za kupovinu neophodnih pomagala invalidnoj deci.  Malim naporom nekome možete pružiti veliku pomoć. 

Organizatori akcije zamolili su škole  da po mogućnosti  izvrše  prethodno sortiranje prikupljenih čepova po bojama i na taj način znatno olakšaju  posao sortiranja velike količine čepova koje pristižu u Pivnice.

{gallery}vesti-2014/2014_05_05_pivnice{/gallery}

Preporučujemo: