Raspisivanje likovnog konkursa „Naša ekološka lepota“

Na osnovu finansijskih sredstava dobijenih na Konkursu opštine Odžaci za sufinansiranje udruženja građana u 2013. godini, Ekološki pokret Odžaka raspisuje Likovni konkurs „Naša ekološka lepota“.

Ove godine  tradicionalni likovni konkurs je prvi put  tematski. Povodom višegodišnjeg učešća Ekološkog pokreta Odžaka u Evropskom posmatranju ptica 

(EuroBirdwatch), koji se svake godine održava prve nedelje oktobra  u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica  Srbije, odlučili smo da ove godine tema bude :  PTICE .   

Format crteža i tehnika rada su slobodni. Na poleđini rada dostaviti podatke o autoru( prezime i ime,razred i odeljenje, škola, mentor). Konkurs traje do 15. novembra 2013. godine. Zbog obaveza Ekološkog pokreta Odžaka da do kraja godine završi aktivnosti na konkursu i slanju izveštaja o utrošku sredstava, upozoravamo učesnike da eventualnog produžavanja roka neće biti, te molimo da se radovi dostave striktno do datog roka. Radovi koji stignu posle naznačenog roka neće se uzimati u obzir za žiriranje i izlaganje.

 

Kategorije takmičenja: Predškolski uzrast, Školski uzrast I, II, III ,   Školski uzrast    IV, V, VI;  Školski uzrast   VII, VIII  ,   Srednjoškolski uzrast ,    Biblioteka igračaka „Zlatna barka“ .                                                                              

Za svaku kategoriju proglasiće se pobednik ( DIPLOMA) i II  i III mesto 

(POHVALE). 

O otvaranju izložbe prispelih radova i proglašenju pobednika javnost i učesnici

takmičenja biće pravovremeno obavešteni. Žiri za ocenu radova određuje EPO. Na odluku žirija ne mogu se ulagati žalbe.  Poželjno je da   PU „Poletarac“, osnovne i srednje škole i Biblioteka igračaka predlože članove žirija. 

Informacije i dogovori o preuzimanju radova : Ivica Ćirić  063/ 459 179,  Dušan Mirković  064/315 95 38 .

Radove dostaviti Ekološkom pokretu Odžaka, Bačka 36 ili   stomatološkoj ordinaciji u OŠ „Branko Radičević“

Preporučujemo: