Neverovatan prizor oko pijace u Odžacima – drugi deo

Ekološki pokret Odžaka je pre dve nedelje dao komentar o uvođenju reda oko pijace u Odžacima. U tom komentaru je na kraju rečeno:

„Jedino čega se bojimo oko uvođenja reda  oko  pijace je da se radi o predizbornom triku i EPP-u  i da će  akcija trajati  samo do 16. marta, a da se posle vrate stare navike: da inspektori ne obavljaju svoj posao  i  da se prodavci ponovo vrate na ulicu.“

Da bi proverili da li se ova naša sumnja obistinjuje, proveravali smo pijacu prošle subote – dan pre izbora ( 15.3.2014.) i danas (22.3. 2014.) i generalno možemo biti zadovoljni. Prošle subote apsolutno je sve bilo u redu. Međutim, danas se pojavio jedan prodavac na uličnom delu, pored kafane, ali je brzom i sinhronizovanom akcijom radnika JKP „Usluge“ koji naplaćuje pijačarinu, nekoga iz vlasti i komunalnog inspektora Milenka Zlatanovića taj prodavac vrlo brzo uklonjen sa ulice. U razgovoru sa tim prodavcem doznali smo da je njegovo opravdanje da u pijačnom delu nema slobodnog mesta – što nije tačno i što se može videti iz priloženih snimaka. Naglašavamo da se Ekološki pokret Odžaka u odstranjivanje uličnog prodavca  ni na koji način nije mešao, sem što smo konstatovali stanje, snimali i dali komentar.

 

Ovog puta želimo da pohvalimo rad nove vlasti, da ih podržimo u njihovom nastojanju  da uvedu red oko pijace i da im poželimo da istraju, a da u budućem periodu obezbede još bolje uslove na pijaci – kako za kuppce tako i za prodavce.

Share this article

O nama

Ekološki pokret Odžaka osnovan je 14.9.2004. godine za naseljeno mesto Odžaci. Statutom Ekološkog pokreta Odžaka bila je predviđena mogućnost da se u naseljenim mestima opštine Odžaci osnivaju podružnice...

Pročitaj ceo tekst

Poslednje vesti

Podrška