×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: [ROOT]/images/vesti-2014/2014_03_28_60
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/vesti-2014/2014_03_28_60

Saopštenje o održanoj akciji "Sat za našu planetu“

U akciji „Sat za našu planetu“, koju su  u odžačkoj opštini  zajedno organizovali Udruženje građana "Human" i Ekološki pokret Odžaka, 28.03.2014. na platou  Sportsko-poslovnog centra  „Odžaci“ u periodu od 15:00 do 16:00 časova, organizovano je  deljenje promotivnog materijala koji je dobijen od WWF-a. O ovoj  globalnoj manifestaciji obavešteni su lokalni mediji, škole, organizacije civilnog društva i lokalna samouprava u opštini Odžaci.

Akcija „Sat za našu planetu“ organizuje se od 2007. godine kada je ova globalna inicijativa krenula iz Sidneja, da bi se 2009. godine priključila i Srbija, a 2012. godine je doživela i svoju vanplanetarnu dimenziju kada je astronaut Andre Kuipers posmatrao gašenje svetla na planeti Zemlji sa Međunarodne svemirske stanice. Prošle godine uključilo se više od 7.000 gradova i mesta u 152 zemlje sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata dok se u Srbiji priključilo 60 gradova i opština, kao i brojne škole, kompanije i organizacije civilnog društva.

Najpoznatija svetska akcija WWF-a „Sat za našu planetu“ u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku kako je moguće preduzeti nešto po pitanju ublažavanja klimatskih promena.

Ove godine akcija pod nazivom „Uključi se – isključi se“ , biće održana 29. marta u 20.30 časova, kada će tačno na sat vremena, škole, javne institucije, kompanije ali i privatna domaćinstva isključiti barem jednu sijalicu. Nevladine organizacije „Human“ i Ekološki pokret Odžaka poziva sugrađane da se u što  većem  broju priključe ovoj akciji.

{gallery}vesti-2014/2014_03_28_60{/gallery}

Share this article

O nama

Ekološki pokret Odžaka osnovan je 14.9.2004. godine za naseljeno mesto Odžaci. Statutom Ekološkog pokreta Odžaka bila je predviđena mogućnost da se u naseljenim mestima opštine Odžaci osnivaju podružnice...

Pročitaj ceo tekst

Poslednje vesti

Podrška