Javni poziv za dostavljanje podataka

Ekološki pokret Odžaka  radi "BAZU PODATAKA EKOLOŠKIH UDRUŽENJA, POKRETA, DRUŠTAVA , NAUČNIH, STRUČNIH I DRUGIH ORGANIZACIJA  U REPUBLICI  SRBIJI". Do sada su sakupljeni podaci za preko 1200 (hiljdu i dvesta) registrovanih organizacija kod APR-a, a na spisku se nalazi i dosta  "starih" ekološkoh NVO organizacija za koje nemamo podatke da li su preregistrovane.

Za mnoge ekološke NVO, naročito novoregistrovane, fale kontakt podaci (e-mail, web i  skype adresa, kao i brojevi telefona i faksa), zbog čega je Ekološki pokret Odžaka ovih dana  uputio prvu seriju  pisama na oko 900 adresa sa molbom da se nedostajući podaci dostave kako bi "Baza podataka" bila što kompletnija.

Sakupljanje kontakt podataka finansijski je pomoglo Ministarstvo zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Ekološki pokret Odžaka  ovim putem javno poziva ekološke NVO da dostave tražene podatke za svoju organizaciju, kao i za organizacije sa kojima sarađuju i čije kontakt podatke imaju. Od najvećeg značaja su nam  e-mail  adrese.Svaki podatak nam je dragocen.

Ciljevi sakupljanja podataka su:

-da znamo koliko nas ima;
-da znamo iz kojih smo mesta;
-da znamo adrese sedišta ekoloških NVO (poštanske adrese)
-da znamo kontakte (e-mail, web i  skype  adrese i brojeve telefona i faksa);
-da možemo brzo da uspostavimo vezu;
-da mogu da se umreže oni koji to žele.
  
Elektronska forma cirkularnog pisma za dostavljanje podataka može se  preuzeti  sa sajta Ekološkog pokreta Odžaka  www.epodzaci.org ,  u delu sajta "KORISNO". Ujedno  pozivamo ekološke NVO da pregledaju sajt Vituelne eko mreže Srbije -VEMS-a   http://www.vems.co.nr .

Tražene podatke je vrlo teško sakupiti , pa apelujemo na ekološke NVO da ulože mali napor i pomognu nam da evidencija bude što kompletnija . Ovaj apel upućujemo zbog dosadašnjeg vrlo lošeg odziva , jer smo odgovore dobijali samo od 5% onih kojima smo se obratili. Smatramo da će kvalitetna  evidencija  podataka biti svima od koristi. "Baza podataka" biće  postavljena na sajtu Ekološkog pokreta Odžaka, o čemu će  biti obaveštene sve ekološke NVO čije e-mail adrese budemo imali.

Poželjno je da u cirkularnom pismu, pre slanja odgovora,  izbrišete crveni deo teksta  i pošaljete samo deo sa podacima.

Svima koji nam budu pomogli unapred se zahvaljujemo.

Share this article

O nama

Ekološki pokret Odžaka osnovan je 14.9.2004. godine za naseljeno mesto Odžaci. Statutom Ekološkog pokreta Odžaka bila je predviđena mogućnost da se u naseljenim mestima opštine Odžaci osnivaju podružnice...

Pročitaj ceo tekst

Poslednje vesti

Podrška